Składniki:
- 1-2 marchewki
- 1 pietruszka
- 4 pory (białe części)
- 500g mięsa mielonego np indyczego
- 150-200 g serka topionego zwykłego
- kurkuma
- kminek mielony
- pieprz czarny
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól morska
- natka pietruszki
- rozmaryn
Wykonanie:
- Zagotować 2-3 litry wody
- Marchewkę i pietruszkę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka
- Białe części pora drobno pokroić i dodać do garnka
- Mięso mielone dodać do garnka i dobrze wymieszać aby się rozdrobniło
- Dodać przyprawy
- Gotować do miękkości warzyw ( w szybkowarze ok 7 min)
- Wyłączyć palnik
- Dodać serki topione i dobrze wymieszać aby dokładnie się rozpuściły
- Smacznego , zupa jest bardzo delikatna w smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :