środa, 16 stycznia 2013

Zupa porowa z mięsem mielonym

Tą zupę pamiętam z początków mojego gotowania ale nigdy nie byla taka smaczna jak dziś. Obstawiam na  przyprawy , bo dziś używam wielu przypraw a kiedyś tylko pieprzu i soli.

Składniki:
  • 1-2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 4 pory (białe części)
  • 500g  mięsa mielonego np indyczego
  • 150-200 g serka topionego zwykłego
  • kurkuma
  • kminek  mielony
  • pieprz czarny
  • ziele angielskie  
  • liść laurowy
  • sól morska
  • natka pietruszki
  • rozmaryn
Wykonanie:
  1. Zagotować 2-3 litry wody
  2. Marchewkę i pietruszkę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka
  3. Białe części pora drobno pokroić i dodać do garnka 
  4. Mięso mielone dodać do garnka i dobrze wymieszać aby się rozdrobniło
  5. Dodać przyprawy
  6. Gotować do miękkości warzyw ( w szybkowarze ok 7 min)
  7. Wyłączyć palnik 
  8. Dodać serki topione i dobrze wymieszać aby dokładnie się rozpuściły 
  9. Smacznego , zupa jest bardzo delikatna w smaku



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Łączna liczba wyświetleń