wtorek, 15 stycznia 2013

Pasta z makreli wędzonej i twarogu

Uwielbiam rybę w wielu postaciach , a pasta rybna jest idealna na śniadanie czy kolację. Jem ją z pitą i ze szczypiorkiem.


Składniki :
  • 1 duża makrela ok 180 g
  • 1 malutka cebula
  • 3 ogorki  korniszone
  • 3 łyżki twarogu
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • pieprz
  • kolendra mielona
Wykonanie:


  1. Rybę obedrzeć  ze skóry i  ości
  2. Cebulę drobno pokroić
  3. Ogórki drobno pokroic
  4. Wrzucić wszystko do miski
  5. Dodać twaróg , koncentrat pomidorowy oraz przyprawy
  6. Zmiksować blenderem
  7. Można podawać np ze szczypiorkiem
  8. Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Łączna liczba wyświetleń