Składniki na 2 osoby
- 5 jajek
- Plaster masła
- Łyżka śmietany 18 %
- Pomidor
- trochę oleju do smażenia
Wykonanie:
- Na rozgrzaną patelnię wlać olej i położyć przekrojonego na pół pomidora skórką na patelnię
- Do rondelka wlać 5 jajek , dobrze je wymieszać
- Dodać plaster masła
- Postawić na gazie i cały czas mieszać
- Jak jajka zaczną się ścinać to zabrać z gazu i dalej mieszać
- Postawić spowrotem na gaz i jak bedzie się znou ścianać ro zabrać z gazu
- i tak kilka razy
- Zdjąć z gazu i dodać łyżkę śmietany
- Wymieszać
- Podawać z fajnym bo ciełym pomidorem :)
- Smacznego
też ją robiłam :) to tzw. jajecznica idealna :)) tylko ja pominęłam śmietanę. bez niej też wychodzi super :)
OdpowiedzUsuńCieszę się ze Ci smakowała :)
Usuń