czwartek, 8 listopada 2012

Pierś z kurczaka / indyka z boczkiem

To jest mój pomysł na bardzo szybki posiłek :)  Bo zamiast płaskich kotletów-piersi z kurczaka do domu przywieziono mi grube kawałki piersi z indyka .

Składniki na 1 porcję :

  • duża  gruba pierś z indyka lub kurczaka
  • 2-3 plastry wędzonego boczku
  • przyprawy :  pieprz cayenne i papryka
Wykonanie :
  1. Pierś z indyka czy tez kurczaka przekrój wzdłuż  szerszej strony , nie przekrawając piersi do końca
  2. Do środka włóż max ilość plastrów boczku
  3. Posyp kotlet przyprawami
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej niewielką ilość oleju 
  5. Smaż (pod przykryciem) kotlet z dwóch stron , sprawdzając czy jest dobrze usmażony
  6. Smacznego
ps zdjęcie jest z komórki bom bardzo głodna była a mąż jeszcze bardziej :D




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń