środa, 3 października 2012

Jak uratować za rzadki sernik

Wczoraj upiekłam sernik wiedeński ii wyszedł mi rzadki w środku :(
No cóż wina była albo sera albo tortownicy. Tydzień temu piekłam sernik z innego sera i w mniejszej foremce i wyszedł mi przepyszny i zwięzły :)

 W każdym bądź razie , ten wczorajszy  za rzadki sernik  ( już ostudzony) włożyłam jeszcze raz do miski , dodałam dodatkowo 2 łyżki mąki ziemniaczanej  i wymieszałam :)
Masę przełożyłam do małych foremek wyłożonych papierem do pieczenia . Piekłam ok 20 min.
Sernik wyszedł wyśmienity :)





1 komentarz:

  1. Ha, świetny pomysł :) Ten ratowany serniczek musiał być pyszny

    OdpowiedzUsuń

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Łączna liczba wyświetleń