Składniki:
- 250 g kaszy jaglanej ( 1 miarka )
- ok 500 ml zimnej wody (2 miarki)
- pół szklanki mleka
- 170 g mleka skondensowanego niesłodzonego
- 3 łyżki miodu naturalnego
- szczypta soli
- szczypta kurkumy
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- pół łyżeczki imbiru
Wykonanie:
- Kaszę dobrze przepłukać zimną wodą i wsypać do garnka
- Zalać wodą (2 x więcej niż kaszy)
- Dodać przyprawy, zamieszać i gotować aż do wyparowania wody. Ewentualnie mieszać aby kasza się nie przypaliła .
- Następnie dodać mleko zwykłe i skondensowane oraz miód.
- Gotować aż pudding będzie bardzo gęsty. Mieszać dość często aby kasza się nie przypaliła.
- Dużo zdrowia i smacznego życzę :)
Bardzo dobrze gotuje się ten pudding w garnku do gotowania ryżu.
Brzmi ciekawie. dokupię kurkumy i do dzieła!:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis :) Dziekuję za udział w akcji :) A ile porcji wychodzi z tego przepisu?
OdpowiedzUsuńDokładnie nie pamiętam , ale wkrótce zrobię ten pudding to dam znać
UsuńRano go ugotowałam, dzieciaki zjadły ze smakiem. Rzeczywiście smaczne.
Usuń