Składniki:
- 200 g mąki
- 100 gram budyniu w proszku
- 100 g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia ( 10g)
- po 1 łyżeczce : cynamonu , imbiry, kardamonu , gałki muszkatołowej
- 2 jajka
- 75 ml oleju
- 250 ml mleka
Wykonanie:
- Piekarnik nagrzać do temp 200 stopni
- Suche składniki wymieszać razem w jednej misce
- W drugiej mice wymieszać mokre składniki
- Połączyć szybko suche i mokre składniki , nie mieszać za dużo im mniej tym lepiej
- Ciasto nakładać do papierowych foremek lub do formy wysmarowanej tłuszczem
- Piec ok 20 min w temp 180 stopni.
- Smacznego
Też mam często takie zachcianki :) Z budyniem musiały być bardzo delikatne, uwielbiam takie.
OdpowiedzUsuńmakumba :D
OdpowiedzUsuń