Przyrządzenie go jest bardzo proste.
Składniki:
- karkówka ( u mnie 1,50 kg)
- cebula ok 5 szt
- przyprawy : sól morska , suszona natka pietruszki , tymianek , kminek ,imbir, pieprz cayenne , kolendra mielona
Wykonanie :
- Karkówkę pokroić w grube plastry czyli jak na kotlety
- Każdy kotlet natrzeć przyprawami
- Włożyć do szczelnego pojemnika i włożyć do lodówki na min 12 godz
- Po upływie tego czasu karkówkę przełożyć do szybkowaru
- Cebulę pokroić w plastry i dołożyć do karkówki
- Zalać małą ilością wody ( u mnie był 1 cm)
- Wstawić , od momentu syczenia na 30 min
- Po upływie czasu gaz wyłączyć , odczekać aż będzie można otworzyć szybkowar i można zajadać się ze smakiem :) Rozpuszcza się ustach :) Pychotka :)
nie rozumiem punktu 7 ! wstawić co wstawić gdzie .... od momentu syczenia ????
OdpowiedzUsuńWstawić do szybkowaru? ??I czekać aż zapiszczy .
UsuńAśka, czego nie rozumiesz? Chyba nie powinnaś obsługiwać szybkowara, dla własnego bezpieczeństwa. Od momentu, gdy szybkowar zacznie puszczać parę w sposób ciągły. Rozumiesz?
UsuńCo oznacza cm. wody ? Ponad mięso ? Czy tylko cm. wody ?
OdpowiedzUsuńMyślę że przez rok opanowałaś/eś zasadę działania szybkowaru....czytanie instrukcji szybkowaru nie boli...😉😉
UsuńCm wody czyli wlewany wodę do wypełnionego składnikami szybkowaru na wysokość 1 cm..
OdpowiedzUsuń