wtorek, 25 października 2011

Schab szybki i bardzo soczysty wręcz PALCE LIZAĆ


Wow !
Upiekłam drugi  raz schab i wyszedł mi bardzo soczysty i bardzo smaczny
Aż muszę się podzielić tym przepisem

3 kg podłużnego kawałka schabu
dobrze natarłam
solą morską
natką pietruszki
kurkumą
kozieradką
tymiankiem
kminkiem
pierzem
imbirem

Następnie zawinęłam go w folie przezroczystą i odstawiłam do lodówki na 2 dni

po tych 2 dniach

Nagrzałam piekarnik do 200 stopni
przekroiłam ten schab na pół i włożyłam do 2 foli-torebek do pieczenia  i dołożyłam tam jeszcze po 1 cebuli
Te torebki do pieczenia warto położyć na  blaszce , bo czasem płyn może wycieknąć

Piekłam 40 minut w tem 200 stopni
i 1 godz w tem 140 stopni

Jak widać na załączonym obrazku schab jest przepyszny
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Oj widać, widać, że jest przepyszny...

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardziej wygląda na karkówkę. Czy to na pewno schab??? ;)

    OdpowiedzUsuń

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Łączna liczba wyświetleń