Szybkowar - niecodzienne gotowanie czyli jak zrobić obiad na kilka dni i jeść go ze smakiem
wtorek, 25 października 2011
Schab szybki i bardzo soczysty wręcz PALCE LIZAĆ
Wow !
Upiekłam drugi raz schab i wyszedł mi bardzo soczysty i bardzo smaczny
Aż muszę się podzielić tym przepisem
3 kg podłużnego kawałka schabu
dobrze natarłam
solą morską
natką pietruszki
kurkumą
kozieradką
tymiankiem
kminkiem
pierzem
imbirem
Następnie zawinęłam go w folie przezroczystą i odstawiłam do lodówki na 2 dni
po tych 2 dniach
Nagrzałam piekarnik do 200 stopni
przekroiłam ten schab na pół i włożyłam do 2 foli-torebek do pieczenia i dołożyłam tam jeszcze po 1 cebuli
Te torebki do pieczenia warto położyć na blaszce , bo czasem płyn może wycieknąć
Piekłam 40 minut w tem 200 stopni
i 1 godz w tem 140 stopni
Jak widać na załączonym obrazku schab jest przepyszny
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Oj widać, widać, że jest przepyszny...
OdpowiedzUsuńBardziej wygląda na karkówkę. Czy to na pewno schab??? ;)
OdpowiedzUsuń