wtorek, 5 sierpnia 2014

Zupa warzywna z ciecierzycą



  • 1 duża czerwona cebula, obrana i drobno posiekana
  • 4  kawałki naci z selera 
  • 2 duże ząbki czosnku, obrane i rozgniecione 
  • 1 marchew, obrana i drobno pokrojona w kostkę 
  • 1 małe czerwone chili  i pokrojone w kostkę 
  • 1,2 litra wrzącego bulionu warzywnego
  • 200 g małych ziemniaków,  obrane i pokrojone na małe kawałki 
  • 100 g drobnych szparagów 
  • 200 g ciecierzycy z puszki, odsączona 
  • 200 g mrożonego  bóbu
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz 
  • garstka świeżej natki  pietruszki  i mięty, posiekane 



  1. Ustawić duży rondel na średnim ogniu, dodać cebulę, seler, czosnek, marchew i czerwone chili i smażyć przez 1-2 minuty. 
  2. Polać warzywa bulionem , doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać ziemniaki. 
  3. Gotować na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do miękkości. 
  4. Dodać szparagi , ciecierzyce  i  bób  zamrożone przez  koncem gotowania (4 minut  przed ). 
  5. Doprawić do smaku i wymieszać z posiekanymi ziołami .
  6. Smacznego


Slimming world :

Serves 4
Each serving is :
Free on Extra Easy
Free on Green
8 Syns on Original

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Łączna liczba wyświetleń