- 1 duża czerwona cebula, obrana i drobno posiekana
- 4 kawałki naci z selera
- 2 duże ząbki czosnku, obrane i rozgniecione
- 1 marchew, obrana i drobno pokrojona w kostkę
- 1 małe czerwone chili i pokrojone w kostkę
- 1,2 litra wrzącego bulionu warzywnego
- 200 g małych ziemniaków, obrane i pokrojone na małe kawałki
- 100 g drobnych szparagów
- 200 g ciecierzycy z puszki, odsączona
- 200 g mrożonego bóbu
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- garstka świeżej natki pietruszki i mięty, posiekane
- Ustawić duży rondel na średnim ogniu, dodać cebulę, seler, czosnek, marchew i czerwone chili i smażyć przez 1-2 minuty.
- Polać warzywa bulionem , doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać ziemniaki.
- Gotować na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do miękkości.
- Dodać szparagi , ciecierzyce i bób zamrożone przez koncem gotowania (4 minut przed ).
- Doprawić do smaku i wymieszać z posiekanymi ziołami .
- Smacznego
Slimming world :
Serves 4
Each serving is :
Free on Extra Easy
Free on Green
8 Syns on Original
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :