Skladniki:
- 500 g lub dużych brązowych pieczarek, grubo pokrojonych
- 2 łyżeczki musztardy
- 4 ząbki czosnku, obrane i pokrojone
- 150 ml bulionu warzywnego
- 350 g suchego makaronu
- 110 g puszystego serka twarogowego z czosnkiem i ziołami ( dla SW - o obniżonej zawartości tłuszczu )
- 3 łyżki drobno posiekanego świeżego estragonu lub bazylii
- 3 łyżki drobno posiekanych świeżych liści pietruszki
- drobno starta skórka z 1 cytryny
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
- Do rondla włożyć grzyby, musztardę, czosnek i zalać bulionem.
- Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 6-8 minut, aż bulion prawie cały odparuwuje i grzyby będą miękkie.
- W tym samym czasie ugotowac makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Odcedzić makaron i dodać do pieczarek razem z serem, posiekanymi ziołami i skórkę z cytryny.
- Podrzucać aby dobrze wymieszać.
- Doprawić do smaku i natychmiast podawać
Slimming world
4 porcje
każda porcja to:
2 ½ Syns na Extra easy
2 ½ Syns na Green
17 ½ Syns na Orginal
Uwielbiam takie dania z makaronem :)
OdpowiedzUsuń---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty