wtorek, 20 sierpnia 2013

Pierś z kurczaka w migdałowej panierce

Coś na szybko przed wyjściem do parku ? proszę bardzo :)

Składniki:
  • Pierś z kurczaka
  • zmielone migdały
  • pestki dyni
  • gałka muszkatowała (zmielona) i imbir
  • jajko
Wykonanie :
  1. Piekarnik wstawić na 200 stopni
  2. Pierś z kurczka pokroić na bardzo  cieniutkie paseczki
  3. Obtoczyć w przyprawch , migdałach , roztrzepanym jajku , migdałach .
  4. Powciskać pestki dyni w panierkę.
  5. Ułożyć na papierze do pieczenia w blaszce
  6. Piec ok 20 min
  7. Smacznego

3 komentarze:

  1. mniam, mniam pyszota!

    może zainteresuje Cię moje rozdanie kulinarne?:)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmmmm, wygląda bardzo obiecująco!:), chętnie wypróbuję:), pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. po takim posiłku, to można spacerować po parku choćby i do wieczora - serdeczności :-)

    OdpowiedzUsuń

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Łączna liczba wyświetleń