Dziękuję Iza za pomysł :)
- 1/2 szklanki oleju kokosowego
- 1/2 szklanki masło migdałowego
- 1/8 do 1/4 szklanki naturalnego miodu
- 1/2 banana , zmiksowany albo utłuczony widelcem
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- Wszystkie składniki wlać do małego garnka.
- Podgrzewać na małym ogniu, aż się rozpuszczą , przez około 30 sekund.
- Zmiksować blenderem.
- Wlać do form silikonowych lub do małej foremki wyłożonej pergaminem .
- Pozostawić mieszaninę do schłodzenia w zamrażarce lub lodówce .
- Ze względu na zawartość oleju kokosowego , "krówki " nalzy trzymać w lodówce albo zamrażalce ( bo inaczej sie rozpuszczą )
zródło : http://www.beyondthepeel.net/2012/07/healthyalmondbutterfudge.html
mmm, bardzo ciekawy pomysł! Z wielka chęcią wypróbuję, muszę tylko zaopatrzyć się w składniki. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń:) Masło migdałowe można zrobić samej :) Potrzebujemy tylko migdały i szczyptę soli ( najlepiej morskiej) oraz młynek :)
UsuńNajlepsze jest to, że wyglądają jak krówki...nawet lepiej! Pomysł: rewelacja :)
OdpowiedzUsuńPrzepis pochodzi od
OdpowiedzUsuńTV Tuesday #14: Unbelievable Healthy Almond Butter Banana Fudge | beyondthepeel.net : http://www.beyondthepeel.net/2012/07/healthyalmondbutterfudge.html
dzieki za info
Usuń