piątek, 19 lipca 2013

Niewiarygodnie zdrowe krówki z oleju kokosowego i masła migdałowego

Słyszeliście o zaletach oleju kokosowego ?  Polecam poczytać , same pozytywy :)
Dziękuję Iza za pomysł :)


  • 1/2  szklanki  oleju kokosowego
  • 1/2 szklanki masło migdałowego 
  • 1/8 do 1/4 szklanki naturalnego  miodu
  • 1/2 banana , zmiksowany albo utłuczony widelcem
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii



  1. Wszystkie składniki wlać do małego garnka.
  2. Podgrzewać na małym ogniu, aż się rozpuszczą , przez  około 30 sekund. 
  3. Zmiksować  blenderem.
  4. Wlać do form silikonowych lub do małej foremki wyłożonej pergaminem .
  5. Pozostawić mieszaninę do schłodzenia w zamrażarce lub lodówce .
  6. Ze względu na zawartość oleju kokosowego  , "krówki "  nalzy trzymać w lodówce albo zamrażalce  ( bo inaczej sie rozpuszczą )
zródło : http://www.beyondthepeel.net/2012/07/healthyalmondbutterfudge.html



5 komentarzy:

  1. mmm, bardzo ciekawy pomysł! Z wielka chęcią wypróbuję, muszę tylko zaopatrzyć się w składniki. Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) Masło migdałowe można zrobić samej :) Potrzebujemy tylko migdały i szczyptę soli ( najlepiej morskiej) oraz młynek :)

      Usuń
  2. Najlepsze jest to, że wyglądają jak krówki...nawet lepiej! Pomysł: rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis pochodzi od

    TV Tuesday #14: Unbelievable Healthy Almond Butter Banana Fudge | beyondthepeel.net : http://www.beyondthepeel.net/2012/07/healthyalmondbutterfudge.html

    OdpowiedzUsuń

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Łączna liczba wyświetleń