niedziela, 19 sierpnia 2012

Orzechowy sernik błyskawiczny


Jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu no i w miarę dietetyczny

Potrzebujemy:

  • 600 ml mleka orzechowego ( można dodać normalnego mleka + esencja zapachowa )
  • 1 op sernika na zimno, błyskawicznego
Miksujemy mleko z proszkiem przez 5 minut na najwyższych obrotach miksera.

Wykładam tortownicę papierem do pieczenia aby nie porysować teflonowej tortownicy przy krojeniu.
Przekładamy to to tortownicy.
Wkładam do lodówki na 2 godziny i po  tych 2 godzinach zajadam się tym sernikiem ze smakiem.
Oczywiście można dodać na spód herbatniki / biszkopty a na górę galaretkę z owocami ale jakoś nie mam na to czasu :)
Smacznego


2 komentarze:

  1. sernik na zimno - idealne ciasto na takie upały :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Łał, no faktycznie błyskawiczny :) Świetny pomysł, wykorzystam.

    OdpowiedzUsuń

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Łączna liczba wyświetleń