Jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu no i w miarę dietetyczny
Potrzebujemy:
Wykładam tortownicę papierem do pieczenia aby nie porysować teflonowej tortownicy przy krojeniu.
Przekładamy to to tortownicy.
Wkładam do lodówki na 2 godziny i po tych 2 godzinach zajadam się tym sernikiem ze smakiem.
Oczywiście można dodać na spód herbatniki / biszkopty a na górę galaretkę z owocami ale jakoś nie mam na to czasu :)
Smacznego
Potrzebujemy:
- 600 ml mleka orzechowego ( można dodać normalnego mleka + esencja zapachowa )
- 1 op sernika na zimno, błyskawicznego
Miksujemy mleko z proszkiem przez 5 minut na najwyższych obrotach miksera.
Wykładam tortownicę papierem do pieczenia aby nie porysować teflonowej tortownicy przy krojeniu.
Przekładamy to to tortownicy.
Wkładam do lodówki na 2 godziny i po tych 2 godzinach zajadam się tym sernikiem ze smakiem.
Oczywiście można dodać na spód herbatniki / biszkopty a na górę galaretkę z owocami ale jakoś nie mam na to czasu :)
Smacznego
sernik na zimno - idealne ciasto na takie upały :)
OdpowiedzUsuńŁał, no faktycznie błyskawiczny :) Świetny pomysł, wykorzystam.
OdpowiedzUsuń