Składniki
- 4 średnie jajka
- 200 gram cukru
- 150 gram roztopionego masła
- Imbir 1 płaska łyżeczka
- Cynamon 1 albo 2 łyżeczki
- Sól szczypta
- Mąka tortowa 200 gram
- proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
- kurkuma 1/3 łyżeczki
- Jabłka soczyste winne i dojrzałe 8 szt.
Wykonanie:
1.Wlać do robota kuchennego
i dobrze ubić 4 średnie jajka z 200 gramami cukru .
2.Następnie dodać bardzo powoli , nie przerywając pracy robota 150 gram roztopionego masła oraz płaską łyżeczkę imbiru i 1 płaską łyżeczkę cynamonu oraz szczyptę soli.
3.Kolejno dodać 200 gram mąki tortowej wymieszanej z 2 łyżkami proszku do pieczenia oraz 1/3 łyżeczką kurkumy .
3.Kolejno dodać 200 gram mąki tortowej wymieszanej z 2 łyżkami proszku do pieczenia oraz 1/3 łyżeczką kurkumy .
4.Ciasto wlać do foremki silikonowej ( wychodzą mi 4 chlebowe) , położyć na to 8 drobno pokrojonych w plasterki jabłek.
5.Posypać grubo cynamonem
Piec w temp 180 stopni przez około 35 min do tzw suchego patyczka , takze czas pieczenia może być różny .
Faktycznie prosty przepis. :) Coś dla mnie. Wygląda świetnie, a nie wymaga nie wiadomo jak wielkich umiejętności.
OdpowiedzUsuńTakie przepisy lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńproste przepisy są najlepsze!:)
OdpowiedzUsuńW prostocie siła! Pysznie u Ciebie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)